2013-Kasteel_groeneveld-1.jpg

Locaties

> IKC Cormorant       > De Horizon Roerdomplaan       > De Horizon Koggerwaard       > De Bouwsteen      

 

In Capelle aan den IJssel staan wij voor u klaar op de Sjalomschool, Catamaran Maria Daneelserf, Catamaran Hermitage, De Bouwsteen BSO ‘Plus’, Groen van Prinsterer, Horizon De Koggerwaard, Horizon Roerdomplaan, Het Baken en De Balans BSO ‘Plus’, zodat u ons altijd dichtbij vindt.

Eén ding geldt altijd: BSO’s van Speelwijs voldoen aan alle wettelijke eisen (gekwalificeerd personeel, een uitstekend pedagogisch beleid, goedgekeurde ruimtes, beleid voor hygiëne, calamiteiten, gezondheid, etc.), zodat u weet dat uw kind in de best mogelijke handen is. Heel logisch, want we begrijpen dat u voor uw kind niets dan het beste wenst, dat doen wij ook!

Waarom BSO Speelwijs in Capelle aan den IJssel?
Speelwijs combineert goede, zinnige begeleiding en activiteiten, én huiselijkheid. Zo komt uw kind op zijn/haar gemakje bij van de schooldag. Echt ‘in huiselijke sferen’, dus is er ruimte voor lezen, spelletjes doen, naar rustgevende muziek luisteren en natuurlijk... spelen! Een ongedwongen, warme sfeer, zodat uw kind lekker zichzelf kan zijn.

Dagindeling
Uw kind wordt opgevangen in deze ‘woonkamer’, waar wordt gegeten en gedronken én er ruimte is voor het bespreken van de dag. Aan het eind van dit groepsmoment kijken we op het rooster wie er welke les en/of workshop heeft. Kinderen die hieraan geen behoefte hebben, zijn vrij om te gaan spelen; natuurlijk onder toezicht van onze ervaren leidsters.

Activiteiten
We stipten het zojuist al even aan, maar BSO Speelwijs Capelle aan den IJssel biedt een scala aan activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • dansen
  • koken
  • kunstzinnige vorming
  • sport en spel

Het aanbod wisselt elk kwartaal. Heeft uw kind behoefte aan extra hulp bij onderwijstaken? Wij bieden huiswerkbegeleiding en beschikken tevens over de mogelijkheid om vakdocenten te laten komen, zodat uw kind de begeleiding krijgt die nodig is.


Kinderen
kiezen zelf of ze aan activiteiten willen deelnemen.


Veel individuele aandacht. Zoals het hoort.
Doordat verschillende kinderen binnen of buiten de locatie deelnemen aan een les of workshop, is er veel ruimte voor individuele aandacht. Naast culturele, kunstzinnige en motorische activiteiten, wordt er ook veel aandacht besteed aan huiswerkbegeleiding. In overleg met ouders en onderwijzer worden kinderen die hieraan behoefte hebben, gestimuleerd en geholpen met extra opdrachten of huiswerk.

Goede voeding. Natuurlijk!
Speelwijs gelooft net als u in goede en verantwoorde voeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan volkorenproducten, fruit, groente en melkproducten (soja).

Uit onderzoek blijkt dat suiker, vooral bij kinderen, een negatieve uitwerking heeft op lichaam en geest. Het gebruik van suikerrijke producten beperken wij daarom tot een minimum.

Na schooltijd verzorgen we twee eetmomenten, een tussendoortje en de warme maaltijd. Bij binnenkomst kunnen de kinderen gebruikmaken van een fruitbuffet en crackers met hartig beleg. Rond 17:30 uur volgt de warme maaltijd. Op het menu staan dan aardappelen, pasta of rijst met groente en (eventueel) vlees.